Alimlər təhlükəli qida vərdişlərini açıqladılar
18:18 03 İyul 2019
Alimlər erkən ölüm riskini artıran 15 amildən ibarət siyahı hazırlayıblar.
“The Lancet” tibb jurnalı alimlərin araşdırmasını dərc edib.
Onlar 1990-2017-ci illərdə 195 ölkə üzrə məlumatları təhlil ediblər. Məqsəd yararsız qida rejiminin fəsadlarını müəyyənləşdirmək olub.
Ekspertlərin fikrincə, faydalı komponentlərin çatışmazlığı və zərərli komponentlərin bolluğu ilə formalaşan rasion əlverişsiz qida rejimidir.
Alimlər rasionda duzun bol olmasının ziyanlı olduğuna diqqət çəkiblər. Onlar rasionda meyvələrin, tərəvəzlərin, dəniz məhsullarından Omeqa-3 və südün çatışmadığını da qeyd ediblər.
Bundan başqa, hesab edilir ki, şirin içkilər, qırmızı ət və emal edilmiş ət bolluğu təhlükəli qida vərdişidir.
Oxunub: 450
Oxşar xəbərlər
- Alimlər 70 ildən sonra Yerə yaxınlaşacaq asteroid kəşf ediblər
- Alimlər "omikron"un insana daha bir mənfi təsirini aşkarlayıblar
- Alimlər koronavirusla mübarizədə kömək edə biləcək gözlənilməz vasitəni aşkarlayıblar
- Alimlər peyvənd edilmiş insanların da delta ştamını yaydığını üzə çıxarıblar
- Alimlər dözülməz istilərin yaxınlaşması ilə bağlı xəbərdarlıq ediblər
- Alimlər koronavirusun uzunmüddətli fəsadlarını aşkarlayıblar
- Alimlər koronavirusun sağlamlıq üçün daha bir təhlükəsini müəyyənləşdiriblər
- Alimlər: Koronavirusa yoluxmuş uşaqlarda insult inkişaf edə bilər
- Alimlər: Dünyada koronavirusdan da təhlükəli pandemiya olacaq
- Alimlər COVID-19 ilə mübarizə üçün effektiv maddə əldə edib