Bu qidalar qanda şəkəri kəskin artırır – Xəbərdarlıq
19:18 17 Noyabr 2019
Hətta faydalı bildiyimiz bəzi ərzaqlar da sağlamlığa zərərlidir. Məsələn qanda qlükozanı kəskin artıran bəzi qidalar gələcəkdə sizi diabet xəstəsi edə bilər.
Femida.az qlikemik indeksi 70-dən yuxarı olan ərzaqların hansı halda qlükozanı artırdırdığını təqdim edir:
Mütəxəssislər bildirir ki, çiy kökün qlikemik indeksi 40-dır. Amma onu bişirdikdə 85-ə qalxır. Ona görə bişirilmiş kök qanda şəkəri çox qaldırır.
Vitaminlərlə zəngin kabak və qarpız da istənilən halda qlikemik indeksi 80-ni keçir. 100 qramdan artıq yemək olmaz.
Cilalanmış düyü (hazırda marketlərdə satılan ağ düyü) və kartof da 90 indeksi keçir. Bu ərzaqları da çox yemək olmaz. Cilalanmamış yabanı düyü isə indeksi 50-dir, o daha faydalıdır.
Oxunub: 1766
Oxşar xəbərlər
- Bu gün Ümummilli Lider Heydər Əliyevin 100 illik yubileyidir
- Bütün meymunları öldürən virus aşkarlanıb
- Bu gündən icbari avtomobil sığortası üzrə haqlar yeni qayda ilə hesablanacaq
- Bu gün şəhidlərin xatirəsi bir dəqiqəlik sükutla yad ediləcək
- Bu gün Azərbaycanda Anım Günüdür
- Bu sayda erməni meyiti Azərbaycandadır
- Bu ərazilər Ordumuzun nəzarətinə keçdi - RƏSMİ
- Bu gündən uşaq bağçalarına elektron qəbul başlayır
- Bu gün II qrupa qəbul imtahanı keçiriləcək
- Bu gün III qrupa qəbul imtahanı keçirilir